Първо за много години колеги,много здраве и успехи през новата 2014г.Сега към пробмлема,вчера са прибрах от новогодишно пътуване и чак в Петрич чух че отпред отлявo(ако си отпред и гледаш към двигателя) нещо ръмжи,предполагам е някоя ролка или алтернатора и в понеделник ще я оставям да се провери.Дано да е някоя ролка по пистовия ремък,че ако е по ангренажа за пореден път ще се убедя че в БГ се продават само ментета.Ако е от ангренажа не ми се мисли,пети и какво ли още не отново.Аз си мисля че е време да си купя пети,че тука по наше село нямат,пък човека който ми подържа колите е в час,но няма пети за този мотор.Къде мога да си купя пети?Това знам че е хвърляне на боб,но реших да споделя за проблема,ще споделя и резултатите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странен шум при 3.0 V6
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеПърво за много години колеги,много здраве и успехи през новата 2014г.Сега към пробмлема,вчера са прибрах от новогодишно пътуване и чак в Петрич чух че отпред отлявo(ако си отпред и гледаш към двигателя) нещо ръмжи,предполагам е някоя ролка или алтернатора и в понеделник ще я оставям да се провери.Дано да е някоя ролка по пистовия ремък,че ако е по ангренажа за пореден път ще се убедя че в БГ се продават само ментета.Ако е от ангренажа не ми се мисли,пети и какво ли още не отново.Аз си мисля че е време да си купя пети,че тука по наше село нямат,пък човека който ми подържа колите е в час,но няма пети за този мотор.Къде мога да си купя пети?Това знам че е хвърляне на боб,но реших да споделя за проблема,ще споделя и резултатите.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМисля, че това са петите за твоя мотор. Аз си купих от същото място. Ако трябва, казвай - ще ти ги купя и пратя.
Comment
-
Шума е локализиран,от водната помпа е,хубавото в случея е че поне е външна и няма да има интервенции по ангренажа.
Друго да питам тук за да не пускам пак нова тема,преди 5к смених горен ляв носач заради скърцане,което след смяната му се появи почти веднага пак.Този който свалих е напълно здрав и се чудя какво да правя сега,ще сваля този който е на колата и да сменя тампоните или тези които са да ги гресирам с морска грес?
Comment
-
Не, че искам да ти развалям вечерта, но за да смениш помпата трябва да махнеш ремъка на ангренажа.
За носача покарай я още с новия носач. При мен новите ТРВ-та се разскърцаха още на следващата сутрин, но сега след 15-20000км спряха да скърцат и сега са супер.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
аз си смених тампоните на горния носач и пак скърца смазах ги със какво ли не спира за малко и пак започва ,сега от 1 месец вече не скърца вчера като свалих гумата видях че тампоните са отишли и затова не скърца.Във връзка със помпата колегата е прав трябва да свалиш ангренажния ремък.
Comment
-
Ееее стига де,тогава какъв е смисъла че помпата е външна?Значи ще се купуват и пети и помпа.
Абе дано да спре да скърца,но ме побърква особено през легнали пилицаи все едно вадиш пирони от дюшаме,факт е че след като се пока известно време спира да скърца и така до сутринта.Трудно ми е да се убедя,че това скърцане няма решение.На дизеловата също го имаше,но нямам спомен с каква марка силиконова смазка го напръсках и вече 30к нямам ядове,а дето казва адаша има вероятност и сами да са си спрели да скърцат.Сега това не ми е приоритет,трябва да сменя водната помпа и затова честито на печелившите.
Comment
-
Прав беше ти Мариане,че трябва да ида да се прегледам при психиатър когато реших да купувам втората 166-ца,ама аз не,нищо ми няма.И както си писахме с теб и в друга тема май наистина лявата страна е проблемна на 166-те все от там скърцат.Няма как ще се прави както си му е реда аз не обичам полвинчати работи.Относно дънките наистина ред не идва,голяма част от бюджета ми гълтат колите,но засега издържам на напъна.
П.С Дали да не пратя сваления горен носач на Ферариста за полиуретан,ще спре ли това скърцане?
Comment
Comment